49 trumpi kirpimai garbanotiems plaukams

Pradžia » Garbanotų plaukų kirpimai » 49 trumpi kirpimai garbanotiems plaukams

Komentarai (0)

Trumpas bobas garbanotiems plaukams

Garbanotais plaukais plaukus turintys asmenys gali be vargo pasipuošti bob šukuosena, ypač jei ji derinama su stilinga plaukų spalva ir dideliu matmeniu. Pasirinkite aštrų, ties kaklu prigludusį kirpimą, papildytą gražiai paryškintomis garbanomis, kad pasiektumėte elegantišką ir modernią išvaizdą, kai tik panorėsite atnaujinti savo trumpą šukuoseną.

Mielas garbanotas bobas

Turėti natūralias spirales gali reikšti didelę priežiūrą. Plaukų priežiūra gali būti sudėtinga ir brangi. Pasirinkus trumpų garbanotų plaukų šukuoseną galima viską supaprastinti. Šiek tiek pailginus priekį ir suteikus apimties viršugalviui, šį šukuoseną nesudėtinga susikurti.

Garbanotas Q kirpimas

Garbanotas Q kirpimas siūlo rinktis tarp garbanoto bobo su kirpčiukais arba garbanoto pixie, todėl galima keisti ilgį. Ieškantiems vidurio kelio, ilgas pixie yra puikus pasirinkimas. Ši šukuosena sugrąžina gražias jaunystės garbanas į rafinuotą suaugusiųjų įvaizdį. Ilgos pixie šukuosenos garbanos išryškėja visoje šukuosenoje ir tęsiasi iki šoninių smilkinių ir iškirptės.

Paprasta trumpa šukuosena su iškarpytomis garbanomis

Tiems, kurie gyvena įtemptą gyvenimo būdą, rytais pasiekti tobulą šukuoseną gali užimti daug laiko. Ši paprasta trumpa šukuosena su iškarpytomis garbanomis idealiai tinka keliaujantiems. Leisdami plaukams išdžiūti ore ir naudodami specialią oro džiovinimui skirtą priemonę, galite be vargo susigarbanoti plaukus į mielus žiedelius ir akimirksniu būti pasiruošę.

Trumpa garbanota šukuosena su ilgais veidą įrėminančiais kirpčiukais

Šiame elegantiškame stiliuje pasiekta pusiausvyra tarp nesuvaldomų garbanų ir tikslių linijų. Sodrų natūralų rudą atspalvį papildo vario atspalvių užuominos, suteikiančios gilumo. Pailginti veidą įrėminantys kirpčiukai suteikia išskirtinumo ir sustiprina bendrą šukuoseną.

Trumpi žiedeliai su kirpčiukais

Trumpus žiedelius turinčioms moterims, siekiančioms atrodyti su kirpčiukais, būtinas aukštos kokybės šepetys. Rinkoje geriausiai tinka “Denman” šepetys ir “Bounce Curl Define” šepetys, užtikrinantys nepriekaištingus šios šukuosenos rezultatus.

Garbanoti šoniniai kirpčiukai su siaurėjančia nugara

Jei norite elegantiškos trumpų garbanotų plaukų šukuosenos, rinkitės madingą garbanotą pixie su šoniniais kirpčiukais. Šis stilius pasižymi trumpais plaukais su ilgesnėmis banguotomis sruogomis šonuose. Tai mažai priežiūros reikalaujantis plaunamas ir dėvimas įvaizdis, tinkantis visų tipų plaukams – ploniems, storiems, garbanotiems ar banguotiems.

Raukšlėtas brunetiškas bobas su kirpčiukais

Puoselėkite natūralias šios bob šukuosenos garbanas, lengvai jas paryškindami pageidaujamomis šukuosenos formavimo priemonėmis, pavyzdžiui, putomis, kremu ar putomis. Venkite tiesinimo, kad išlaikytumėte unikalų tik garbanotiems plaukams būdingą žavesį.

Plaukų apimtį didinančios rožinio aukso garbanos

Jei norite atnaujinti savo šukuoseną, trumpų rožinio aukso garbanų pasirinkimas gali būti puikus pasirinkimas. Nukirpę pažeistus galiukus, padėsite garbanoms atrodyti pilnesnėms ir gyvybingesnėms. Pašalinus perteklinį tūrį tam tikrose vietose, plaukai natūraliau kris į norimą šukuoseną, todėl bus lengviau valdomi ir nesunkūs.

Trumpas garbanotas bobas su mini kirpčiukais vyresnėms nei 60 metų moterims

Vyresnėms nei 60 metų moterims, pasirinkusios trumpą garbanotą bobą su kūdikio kirpčiukais, gali spinduliuoti stiliumi ir rafinuotumu. Trumpas garbanotas bobas suteikia apimties ir žvilgesio, idealiai tinka plaukams, kuriems trūksta stangrumo. Įtraukti madingas madingas spalvas nesudėtinga, ypač ant iš anksto pašviesintų plaukų. Norėdami paryškinti veido bruožus, apsvarstykite galimybę pridėti kirpčiukų, kurie gali elegantiškai įrėminti veidą, paslėpti kaktą ir papuošti akinius nešiojančias moteris.

Garbanota bob šukuosena

Šviesiai rudas bobas su šviesiais akcentais išryškins jūsų natūralias garbanas, suteikdamas joms sveiką ir blizgią išvaizdą. Šukuosenos šukuosena puikiai tinka pilno veido moterims, nes suteikia aukščio viršuje ir sukuria pusiausvyrą putliam veidui.

Trumpas suveltas garbanotas bobas

Tamsių atspalvių trumpas susiglamžęs bobas dvelkia dramatišku Holivudo stiliumi. Idealiai tinka moterims, kurių plaukai natūraliai banguoti, nes po kiekvieno plovimo ir šukavimo jos išvaizda vis keičiasi.

Garbanotų plaukų pjūvis

Tiek Tinker Bell, tiek seksuali vampyrė – šis kirpimas yra puikus trumpų garbanotų plaukų kirpimų pasirinkimas. Įtraukite keletą subtilių akcentų, kurie pagyvins išvaizdą, o jūsų stori banguoti plaukai bus gražūs visą dieną.

Rezo kirptos garbanos

Pagalvokite apie “Rezo” kirpimą, jei turite garbanas arba sruogas. Šis kirpimas padidina apimtį ir kūną, suteikdamas jūsų trumpų plaukų garbanoms vientisą išvaizdą. Skirtingai nuo tradicinių kirpimų, “Rezo” kirpimui taikoma sauso kirpimo technika, atliekama ant sausų plaukų. Tai leidžia stilistui tiksliau įvertinti jūsų natūralų garbanų modelį ir ilgį. Prižiūrint “Rezo” kirpimą, kas 3-6 mėnesius reikia formuoti šukuoseną, taip supaprastinant jūsų šukuosenų formavimo tvarką.

Rezo bobas

Jeigu turite natūraliai garbanotus plaukus, apsvarstykite galimybę pasirinkti “Rezo bob” šukuoseną. Šis stilius pritaikytas natūraliai pabrėžti ir apibrėžti jūsų garbanas, suteikiant pakankamai apimties ties viršugalviu ir papildant jūsų veido formą. Patartina kreiptis į stilistą, kuris turi šio tikslaus kirpimo metodo patirties. Rezo kirpimo išskirtinis bruožas yra tas, kad jis atliekamas ant sausų plaukų, todėl stilistas gali atidžiai stebėti kiekvieną garbaną ir jos raštą. Norėdami išlaikyti žvilgesį ir žvilgančias garbanas, į savo kasdienę šukuoseną įtraukite drėkinančių plaukų priežiūros priemonių. Po plaukų plovimo šampūnu ištepkite plaukus “Kevin Murphy Motion.Lotion” garbanas stiprinančiu losjonu, kad garbanos būtų ryškesnės.

Trumpas bobas su ilgais ir elegantiškais sluoksniais

Jeigu mėgstate šukuosena išreikšti savo asmenybę, apsvarstykite galimybę į piksi kirpimą įtraukti ilgus, nelygius sluoksnius, kad įgautumėte aštrų įvaizdį. Šis stilius puikiai tinka tiems, kurių plaukai natūraliai banguoti, nes siūlo gražų ir lengvai prižiūrimą variantą kitam apsilankymui salone.

Garbanotas juodojo šokolado rudas piksi

Dilgi kirpčiukai ir veidą įrėminančios sruogos išlaiko moterišką ir švelnų šios šukuosenos mergaitiško silueto akcentą. Ši trumpa daugiasluoksnė šukuosena tinka tiek storų, tiek plonų plaukų moterims, nes glaudžiai kirpti šonai papildo bet kokį plaukų tipą.

Išpuoselėtos piksi garbanos

Ši garbanota pixie šukuosena skirta garbanotoms merginoms pagerbti! Tai kirpimas, sukuriantis stulbinantį natūralių garbanų atsipirkimą. Tvarkydami šiuos plaukus, naudokite difuzorių, kad patobulintumėte kirpimą ir suteiktumėte jam daugiau apimties bei apibrėžtumo.

Garbanota piksi šukuosena su nuskusta sruoga

Garbanotus plaukus turinčios moterys ieško stilių, kurie atlaikytų drėgmę ir temperatūros pokyčius. Pasirinkite trumpą garbanotą pixie su šoninėmis sruogomis ir papildoma apimtimi, kad būtų patikima. Geometriniais raštais nuskusta pakaušio linija suteikia elegantiškumo ir netikėtumo.

Garbanota piksi šukuosena su siaurėjančiais šonais

Garbanotas pixie su siaurėjančiais šonais yra stilingas ir lengvai pasiekiamas įvaizdis. Norėdami išgauti šią šukuoseną, naudokite garbanojimo žnyples, jei jūsų plaukai tiesūs arba nevienodos tekstūros. Paprašykite, kad kirpėjas pakirptų šonus ir nugarą, o viršų papildytų sluoksniais. Galite išlaikyti šį elegantišką stilių arba susukti nedidelius kirpčiukus, kad atrodytumėte oficialiau. Venkite šukuoti plaukus, kad išsaugotumėte ryškias garbanas.

Mielas piksi kirpimas su garbanotais kirpčiukais

Pagalvokite, ar nevertėtų savo plonus kirpčiukus paversti stilingu trumpu kirpimu garbanotiems plaukams, kad padidintumėte savo natūralių bangų apimtį ir gyvybingumą. Pasirinkite piksi kirpimą su talpiu viršumi ir trumpais šonais, kad atrodytumėte madingai ir šiuolaikiškai. Įtraukite ilgus, į šonus sušukuotus garbanotus kirpčiukus, kurie suteiks moteriškumo ir elegancijos.

Labai trumpas sluoksniuotas kirpimas garbanotiems imbieriniams plaukams

Patobulinkite savo natūralią tekstūrą trumpu sluoksniuotu kirpimu ant garbanotų imbierinių plaukų. Palikite šiek tiek ilgesnes viršutines garbanas, kad atrodytumėte žaismingai ir susivėlusiai. Viršutinis sluoksnis suteikia kūną ir apimtį, puikiai tinka neįpareigojančiam “bedhead” stiliui. Mėgaukitės švelniu ir lengvai augančiu kirpčiuku, kurį prižiūrėsite minimaliai.

Garbanotų tamsių plaukų kirpimas

Norite sutvarkyti garbanotus plaukus be pilno kirpimo? Pagalvokite apie dulkinį kirpimą. Skirtingai nei įprastas kirpimas, šis metodas atliekamas ant sausų plaukų, daugiausia dėmesio skiriant tik pažeistiems plaukų galiukams pašalinti. Nors tai užima daug laiko, ypač tiems, kurie turi garbanotus plaukus, dulkėtas kirpimas užtikrina sveiką išvaizdą. Nepamirškite, kad prireikus su savo stilistu galite susitarti dėl pilno kirpimo.

Gražios kaklo ilgio griežtos garbanos

Šios kaklo ilgio griežtos garbanos yra minkštos ir žvilgančios, puikiai tinka linksmam ir įdomiam įvaizdžiui. Garbanoti plaukai su kirpčiukais papildo tamsias sruogas šviesiai rudais atspalviais, suteikiančiais stiliui ryškumo. Kad garbanos išliktų vientisos, nepamirškite jų džiovinti naudodami difuzorių.

Trumpas garbanotas rudas bobas

Trumpos garbanotos šukuosenos gali būti tokios pat smagios ir moteriškos kaip ir ilgesnės. Šis trumpas bobas – tai saldainis akims iš visų pusių! Tai puikus pasirinkimas ilgam veidui arba trikampio formos veidui, nes uždengia didelę kaktą ir suteikia pakankamai pilnumo šonuose.

Juodas apverstas bobas storiems plaukams

Kampuotas kirpimas išlaiko elegantišką, bet spindinčią nuotaiką. Ji subtiliai paaukština pakaušio dalį, sukurdama geometrinę formą, sušvelnintą garbanomis. Trumpos banguotos šukuosenos kaip niekada anksčiau spinduliuoja moteriškumą ir klasiškumą.

Invertuotas bobas šviesiems garbanotiems plaukams

Jei turite garbanotus plaukus ir trokštate dramatiškesnio įvaizdžio, apversta bob šukuosena yra puikus pasirinkimas. Šis stilius gali padaryti įspūdį, ypač jei turite įsišaknijusius šviesius garbanotus plaukus kaip paveikslėlyje pavaizduotas modelis. Šaknų blondinių plaukų derinimas su natūraliomis šaknimis gali suteikti jūsų plaukams dimensijos. Sluoksniai bob šukuosenoje išryškins jūsų susivėlusias spiralines garbanas ir suteiks joms gyvybės. Kadangi yra įvairių bobų variantų, į kitą susitikimą su šukuosenų specialistais atsineškite nuotraukų idėjų, kad išsirinktumėte idealiai jūsų plaukų tipui ir tekstūrai tinkantį bobą.

Invertuotas juodų garbanotų plaukų bobas

Apverstas bobas juodiems garbanotiems plaukams yra populiarus trumpų garbanotų plaukų šukuosenų variantas. Šį universalų kirpimą galima stilizuoti tiesiai, džiovinant džiovintuvu. Žandikaulio ilgio plaukai pakreipti kampu ir sušukuoti su šonine šukuosena. Ilgos, šonuose išsišakojusios bangelės suteikia žaismingumo bendram įvaizdžiui.

Gaivus trumpas garbanotas bobas

Jūsų trumpi, natūraliai garbanoti plaukai atrodys nuostabiai su puošniu žandikaulio ilgio bobu. Perskirkite savo storas, plačias garbanas į šoną arba per vidurį, kad sukurtumėte gražią apvalią formą, kuri tinka smulkioms moterims. Subtilūs akcentai išryškins sodrių garbanų gylį.

Gražus bobo kirpimas su didelėmis garbanomis ir kirpčiukais

Gražus bobo kirpimas su didelėmis garbanomis ir kirpčiukais
@thai.valerialista

Puoselėkite amžiną stilių su bob kirpimu, pasižyminčiu didelėmis garbanomis ir kirpčiukais. Pasipuoškite stulbinančiu bob kirpimu, kuris spinduliuoja pasitikėjimą savimi. Jūsų natūralios garbanos be vargo susilygins su šiuo prašmatniu stiliumi. Sutvarkyti ir stilizuoti plaukus tampa nesudėtinga dėl trumpesnio plaukų ilgio, todėl juos reikia minimaliai prižiūrėti.

Trumpa šukuosena su veltomis garbanomis ir sruogelėmis

Šioje šukuosenoje lengvo ryškinimo technika išryškina kiekvieną atskirą kuodelį, o vienspalvės spalvos gali paslėpti tekstūrą. Šukuosenai patrauklumo suteiksite jūros druskos purškikliu ir švelnios fiksacijos plaukų dulksna.

Natūralus garbanų grožis

Trumpi garbanotų plaukų kirpimai yra malonūs, lengvai prižiūrimi ir stilingi. Natūralios garbanos yra stulbinančios, ir net jei turite tiesius plaukus, vis tiek galite pasiekti tokią išvaizdą. Šiuolaikinėse garbanotų plaukų šukuosenose dažnai naudojami karštų volelių rinkiniai ir garbanojimo žnyplės, kurios yra švelnesnės plaukams nei anksčiau. Įsitikinkite, kad naudojate stiprios fiksacijos purškiklį, kuris išlaiko plaukų švelnumą ir grožį.

Trumpai kirpti ir garbanoti ploni plaukai

Jei turite plonus plaukus, susikurkite eleganciją spinduliuojantį stilių su trumpomis garbanomis. Augant jos išlaiko grožį ir jas paprasta patobulinti. Itin trumpas kirpimo ilgis gali sukurti pilnesnių ir storesnių plaukų iliuziją. Pasirūpinkite, kad plaukai išliktų sudrėkinti, kad gerai atrodytų.

Priežiūros nereikalaujančios shaggy garbanos

Neplačios garbanos idealiai tinka natūralios tekstūros ir judriems plaukams. Šagreninis kirpimas išryškina plaukų formą ir sukuria stilingus trumpus garbanotus kirpčiukus. Šiam įvaizdžiui ryškumo gali suteikti šviesūs akcentai.

Vieno ilgio garbanotas laipsniškas bob kirpimas

Moterims, turinčioms natūraliai sūriai garbanotus plaukus, trumpas bobas yra stilingas kirpimo variantas. Šis kirpimas išryškina unikalią natūralių sūriai garbanotų plaukų tekstūrą ir spalvą. Trumpas garbanotas bobas subalansuoja ilgį ir apimtį neužgoždamas veido. Šukuoseną pradėkite nuo drėgnų plaukų. Užtepkite garbanas paryškinančio serumo ir sušukuokite garbanas iki pat šaknų. Leiskite plaukams išdžiūti ore arba naudokite difuzorių, įjungtą žema temperatūra, kad plaukai nesusiveltų.

Garbanotų plaukų kirpimas moterims

Juodaodės moterys turėtų apsvarstyti galimybę rinktis kamštinį garbanotų plaukų kirpimą, kuris suteikia plaukams apimties ir apvalios formos, suteikia plaukams kūno ir švelnios formos. Pasirinkite trumpesnį ilgį, kad išryškėtų graži kamščiatraukio garbanų tekstūra, o šukuoseną ir priežiūrą būtų lengviau formuoti ir prižiūrėti. Kad išryškintumėte garbanas, rinkitės apvalius, minkštus sluoksnius, kurie atšoka į viršų ir sukuria tobulas spiralines garbanas.

Ryškios garbanos tamsiems plaukams

Trumpi ir sveiki garbanoti plaukai yra puikus pasirinkimas juodaodėms moterims, turinčioms ilgus veidus. Apsvarstykite galimybę išlaikyti ilgį, o šonuose sumažinti svorį, kad plaukai neatrodytų per trumpi.

Glamūriniai ir gražūs garbanoti kirpčiukai

Pažymėkite savo natūralią plaukų tekstūrą ir patobulinkite ją žavingu garbanotų kirpčiukų stiliumi. Stebėkite, kaip garbanos suteikia judesio ir apimties, išryškindamos aukso spalvos bronzines sruogas. Kad žandikaulio ilgio garbanoti plaukai neprarastų formos, kas 8-10 savaičių planuokite kirpimą. Šis garbanotų plaukų kirpimas su sruogelėmis idealiai tinka tiems, kurie siekia išmoningai išpuoselėto įvaizdžio, tačiau išlaiko ilgį, kad būtų universalūs. Naudodami šią šukuoseną kasdien galite lengvai eksperimentuoti su subtiliais pokyčiais, pritaikytais jūsų unikaliai garbanotai tekstūrai.

Žvilgantys ir stori garbanoti plaukai

Turint storus garbanotus plaukus, labai svarbu turėti stilistą, kuris išmano veiksmingo garbanų kirpimo subtilybes. Venkite prašyti plonų ar tekstūros žirklių, nes jos gali sukelti garbanų šiaušimąsi ir nuobodumą. Pasikonsultuokite su stilistu dėl alternatyvių metodų, kaip sumažinti apimtis ir kartu išlaikyti gražią storų garbanų šukuosenos formą.

Žaismingas garbanotas apverstas bobas

Jei norite atrodyti drąsiai ir viliojančiai, rinkitės garbanotą apverstą bob šukuoseną. Šis trumpas kirpimas yra lengvai stilingas, o jam prižiūrėti reikia minimalių pastangų ir laiko. Ši šukuosena spinduliuoja nerūpestingumu ir žaismingumu, tačiau nereikalauja daug priežiūros.

Minkšta garbanota siaurėjanti piksi šukuosena

Pasirenkant idealų kirpimą ir stilių savo garbanoms labai svarbu suprasti savo plaukų tekstūrą. Tankiems, bet ploniems plaukams tinka tekstūriniai, siaurėjantys pixie kirpimai. Šukuosenai suteikti daugiau šarmo suteiks santūrūs akcentai, kurie padidins jos matmenis.

Greitos garbanos ploniems plaukams

Pagerinkite plonų plaukų išvaizdą trumpomis garbanomis, kad sukurtumėte storumo iliuziją. Rinkitės trumpesnį kirpimą su subtiliais sluoksniais, kad suteiktumėte apimties. Venkite pernelyg didelio cheminio apdorojimo, kad išvengtumėte plaukų plonėjimo ir pažeidimų. Pereidami prie natūralios plaukų spalvos, galite sukurti sveikesnes sruogas. Pirmenybę teikite tinkamai plaukų priežiūrai, kad pasiektumėte optimalių rezultatų.

50-ųjų įkvėpti gražūs garbanoti plaukai su kirpčiukais

Šie gražūs garbanoti plaukai su kirpčiukais yra 50-ųjų įkvėptas bobas. Rinkitės šukuosenas, kurios išryškina jūsų natūralią tekstūrą. Džiovindami sruogas naudokite difuzorių, kad užtikrintumėte didesnę apimtį ir apibrėžtumą. Nepamirškite, kad norint išlaikyti jų suapvalintą formą, būtina reguliariai kirpti.

Metalo spalvos žandikaulio ilgio bob kirpimas

Žmonėms, siekiančioms ploniems plaukams suteikti apimties, apsvarstykite pleišto formos bobą su išpuoselėtomis bangomis. Pasirinkus žandikaulio ilgio bobą su bangomis galima suteikti jaunatvišką išvaizdą. Ryškus šviesus atspalvis su tamsesnėmis šaknimis gali sukurti storesnių ir talpesnių plaukų iliuziją.

Garbanotas aukso rudos spalvos piksi

Kai turite siaurus žiedelius, tvarkingas trumpas stilius dažnai būna optimalus. Rinkitės siaurėjantį garbanotą kirpimą, išryškinantį garbanas ir išlaikantį tvarkingą užpakalį su glaudžiu kirpimu. Pasirūpinkite, kad plaukai nesiveltų, investuodami į kokybišką purškiklį arba modeliavimo kremą, kad išsaugotumėte kontroliuojamas ir apibrėžtas garbanas.

Kasdienė trumpų garbanotų plaukų šukuosena

Trumpų garbanotų plaukų šukuosenos yra lengvai atsipalaidavusios, todėl lengva atsibusti su gražiais plaukais. Naudojant tinkamus produktus, šukuoseną galima formuoti be karštų įrankių. Tereikia susigarbanoti plaukų sruogas, kad jos taptų ryškesnės, ir viskas bus gerai!

Garbanoti šoniniai kirpčiukai su siaurėjančia nugara

Kai ieškote trumpų garbanotų plaukų šukuosenų, apsvarstykite galimybę rinktis madingą garbanotą pixie su šoniniais kirpčiukais. Šis stilius pasižymi trumpais plaukais su ilgesniais banguotais kirpčiukais šonuose, sukuriančiais elegantišką išvaizdą. Tai lengvai plaunamas ir nešiojamas stilius, kurį lengva prižiūrėti ir kuris tinka visų tipų plaukams – ploniems, storiems, garbanotiems ar banguotiems.

Garbanotas juodas siaurėjantis piksi

Trumpi siaurėjantys kirpimai yra berniukiški, tačiau švelnios bangos suteikia subtilaus moteriškumo. Ilgi auskarai iliustruoja eleganciją ir grakštumą, kartu pabrėždami iškirptę ir krūtinę, taip subalansuodami vyriškumą.

Bliūdelio kirpimas su apibrėžtomis garbanomis

Atnaujinta klasikinio dubeninio kirpimo versija – tai stilius su apibrėžtomis garbanomis, kurios išryškina natūralius garbanotus plaukus. Trumpos garbanos yra tvarkingai pakopuotos palei kraštus, o ilgesnė viršutinė dalis suteikia daugiau apimties. Kampuoti šonai pabrėžia skruostikaulius ir tinka įvairioms veido formoms. Formai išlaikyti rekomenduojama reguliariai kirpti kas 6 savaites. Norint išgauti išraiškingas garbanas, rekomenduojama džiovinti ore arba naudoti difuzorių, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Rašyti komentarą